>Κλείνει το ΚΕΥΓ τις επόμενες ημέρες

>

«Καλλικράτης» και στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Η είδηση δημοσιεύτηκε στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Άρτα. Κλείνουν εφτά μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα.
Πολυσυζητημένο το θέμα της αναστολής λειτουργίας του ΚΕΥΓ εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, κάποιες υποσχέσεις που δινόταν έδειχναν ότι αποτρέπεται η εξέλιξη αυτή, αλλά στην ουσία ο προγραμματισμός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ήταν να κλείσουν τα εφτά κέντρα εκπαίδευσης και να μείνουν εν λειτουργία μόνο εννέα κέντρα εκπαίδευσης.
Βεβαίως από δω και στο εξής, η όποια προσπάθεια και φυσικά το δίκαιο αίτημα να παραμείνει το ΚΕΥΓ στην Άρτα, θα εξαρτηθεί απ’ την κινητοποίηση των τοπικών παραγόντων και την αποτελεσματικότητα που θα έχουν στην διεκδίκηση του αιτήματος για παραμονή και λειτουργία του ΚΕΥΓ στην Άρτα.

Ολόκληρο το δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ»

Τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του «Έθνους». Πρόκειται για τα εξής Κέντρα Εκπαίδευσης:
– Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα.
– Υγειονομικού στην Άρτα.

            – Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
            – 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.
            – Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.
            – 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
            – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης, το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.

Πηγή: http://www.gnomiartas.gr/news/item/680-keyg

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΡΤΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΝΕΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s