>Σιβηρία θυμίζει το Ραδοβύζι…

>

«Πρωτόγνωροι οι πάγοι που έχουμε και μάλιστα Μάρτη μήνα», μας είπε ο κ. Γαλλίκας, καθότι στα όρια του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη αντιμετωπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα.
Σε… Σιβηρία είχε μετατραπεί χθες το πρωί όλη η έκταση του παλιού Δήμου Τετραφυλίας, ενώ η θερμοκρασία έφτασε στους -6 βαθμούς Κελσίου και πάγωσε το χιόνι που είχε πέσει αρκετά πυκνό στην περιοχή. Προβλήματα παγετού υπήρξαν εκτεταμένα και στα όρια του παλιού Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, πότε με απόφαση δημάρχου χθες παρέμειναν κλειστά τα σχολεία: στο Μεσόπυργο, το Αστροχώρι και δικαιολογημένες κρίθηκαν με την ίδια απόφαση οι απουσίες όλων των μαθητών που φοιτούν μεν στα σχολεία της Καλεντίνης, όμως διαμένουν σε Διάσελο, Δημαριό και άλλα διαμερίσματα όπου ο παγετός δεν επέτρεπε την μετακίνησή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το μεσημέρι στο παγωμένο οδικό δίκτυο είχαν πέσει περί τους 20 τόνους αλάτι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ και από τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη σε ότι αφορά τη σημερινή μέρα η λειτουργία ή μη των σχολείων είναι κάτι που θα εκτιμηθεί σήμερα νωρίς το πρωί. Πάντως, μέχρι χθες το μεσημέρι, όπως ανέφερε ο κ. Γαλλίκας, η θερμοκρασία παρέμενε στην έδρα του Δήμου στους -2 βαθμούς Κελσίου, παρά το γεγονός ότι είχε ηλιοφάνεια.
Την επιχείρηση παρέμβασης στα όρια του Δήμου συντόνιζε ο ίδιος ο κ. Γαλλίκας με την συνεργασία και τη συμμετοχή και όλων των αντιδημάρχων, ενώ εκτός από την αλατιέρα που χρησιμοποιήθηκε στα όρια του πρώην Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, μισθώθηκαν για την κάλυψη της μεγάλης έκτασης του δικτύου της περιοχής και ιδιωτικά φορτηγά οχήματα.
Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΣΤΡΟΧΩΡΙ ΑΡΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΝΕΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΡΑΔΟΒΥΖΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s