>Δρόμος Βελεντζικού – Σκουληκαριάς

>

Περίπου  40 χρόνια πριν έγινε η πρώτη (αρχική) διάνοιξη του δρόμου Βελεντζικού – Σκουληκαριάς.
Ένας δρόμος μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τα 2 χωριά  αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Όλα αυτά τα χρόνια κάθε φορά οι πρόεδροι των κοινοτήτων αλλά και οι εκάστοτε Νομάρχες και Βουλευτές (κυρίως προεκλογικά) μας διαβεβαίωναν πως μέσα στη θητεία τους θα ολοκληρώνονταν το έργο.
Το 1995 από τον τότε ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  εκτελέστηκαν σοβαρές χωματουργικές εργασίες στο κομμάτι του Βελεντζικού αξίας 10 εκατομμυρίων δραχμών.
Οι ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΊ Δήμαρχοι μας έλεγαν ότι η κατασκευή του δρόμου είναι θέμα της Νομαρχίας και ότι αυτοί δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για το δρόμο αυτό.
Το 2003 η Νομαρχία κάνει μια μελέτη (κόστος μελέτης 150.000€) και ανεβάζει το κόστος  σε 7.500.000€ για 8 χμ. δρόμου με τα περισσότερα χωματουργικά να έχουν εκτελεστεί .
Τα χρόνια περνούν και χρήματα δεν υπάρχουν γιατί η μελέτη αυτή καθίσταται ανεφάρμοστη λόγω του υψηλούς κόστους.
Το 2010 με αίτηση δική μας προς την Νομαρχία παίρνουμε την πρώτη χρηματοδότηση από Κ.Α.Π. 200.000€ και γίνεται ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ από την Δ.Τ.Υ.  της Νομαρχίας σε ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου.
Το 2011 πιέζοντας για νέα χρηματοδότηση μαθαίνουμε το εξής απίστευτο. ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΒΕΛΕΝΖΙΚΟΥ – ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ. Είναι δημοτικός και ως εκ τούτου είναι δύσκολη η χρηματοδότηση από την Νομαρχία και ακόμα ότι είναι αδύνατον να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α.
Δηλαδή η Νομαρχία πλήρωσε μελέτη (150.000€) αλλά δεν φρόντισε να χαρακτηριστεί ο δρόμος Νομαρχιακός .Και οι κάτοικοι περιμένουν να βγουν από τη λάσπη. Τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης  που εξυπηρετούν και τη Σκουληκαριά, τα σχολικά αυτοκίνητα αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι κινούνται πολύ δύσκολα. Μέσα στη λάσπη και στις λακκούβες το Χειμώνα και μέσα στην σκόνη το Καλοκαίρι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΡΤΑ, ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟ, ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΝΕΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΡΑΔΟΒΥΖΙΑ, ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s