>Περιορισμένη η προσέλευση επισκεπτών για τις γιορτές στην Άρτα

>

Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνοι… Κάτι η μείωση του δώρου, κάτι τα διόδια και η τιμή της βενζίνης που έχει «χτυπήσει» κόκκινο, τα τέλη κυκλοφορίας και για αρκετούς η περαίωση που προηγήθηκε, οπότε οι μετακινήσεις για αρκετά νοικοκυριά κρίνονται απαγορευτικές!
Αυτό προκύπτει από την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι δρόμοι και μεταξύ αυτών η περιφερειακή οδός στην Άρτα αλλά και το ορεινό δίκτυο.
«Παντού η κίνηση που παρατηρείται είναι η συνηθισμένη και η όποια αύξηση μπορεί να έχει σημειωθεί είναι ελάχιστη. Τόση που δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα στους δρόμους μας, σε πλήρη αντίθεση με ότι συνέβαινε τις ίδιες ημέρες στο παρελθόν», μας ανέφερε ο διοικητής της Διεύθυνσης Τροχαίας Άρτας Κωνσταντίνος Σκούμας, στον οποίο απευθυνθήκαμε προκειμένου να πληροφορηθούμε την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενόψει των Χριστουγέννων.
Ο ίδιος μας απάντησε ότι δεν θα υπάρξει καμία ρύθμιση όπως μονοδρομήσεις κλπ, γιατί πολύ απλά δεν έχει υπάρξει μεταβολή στην κίνηση ώστε να κρίνεται απαραίτητη. Από προχθές η τροχαία Άρτας παρακολουθώντας την κίνηση στην περιφερειακή οδό δεν διαπιστώνει οχήματα με ξένες από αυτές της περιοχής πινακίδες να κινούνται στο εθνικό δίκτυο και παράλληλα δεν υπάρχει αισθητή μεταβολή στην κυκλοφορία.
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή κρίνεται και η κίνηση στο κέντρο της πόλης, η οποία καταμαρτυρά επίσης ότι δεν έχει προστεθεί κόσμος στην περιοχή. Οι ετεροδημότες που άλλοτε μετακινούνταν κατά κύματα και αυτές τις ημέρες γέμιζαν τα χωριά και το ορεινό οδικό δίκτυο μάλλον περιόρισαν τις μετακινήσεις τους. «Δεν βλέπουμε τα αυτοκίνητα που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια με πάνω από ένα άτομα φυσικά, δηλαδή με οικογένειες κυρίως ετεροδημοτών που έφταναν από την προπαραμονή για να κάνουν γιορτές στα χωρία τους. Αυτή η κίνηση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο», μας ανέφερε ο κ. Σκούμας, προσθέτοντας ότι από πλευράς της τροχαίας θα υπάρξει τοποθέτηση τροχονόμου στον κόμβο του στρατοπέδου Παπακώστα για το ενδεχόμενο που στη συνέχεια της ημέρας υπάρξει κάποια κίνηση της τελευταίας στιγμής.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όπως κάθε χρόνο η Διεύθυνση θα δώσει βαρύτητα στον εντοπισμό του μεθυσμένου οδηγού, που αποτελεί απειλή για την ζωή των υπολοίπων, με εντατικούς ελέγχους αλκοτέστ σε διάφορά σημεία. Συνέστησε για ακόμη φορά προσοχή και μετέφερε τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Πηγή: Ηχώ της Άρτας

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΡΤΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s