>Έκτακτη σύσκεψη φορέων από τον Νομάρχη Άρτας

>

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα των χιονοπτώσεων και του παγετού που επικρατούν στη χώρα, έγινε χθες, 16-12-10 και ώρα 10,00, ύστερα από πρόσκληση του Νομάρχη Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου έκτακτη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Νομού.

Ο Νομάρχης Άρτας στην εισήγησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που κρίθηκε αναγκαία η συμβολή της ΝΑ Άρτας και αφορούσαν τον καθαρισμό του επαρχιακού δικτύου, την απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων του ορεινού όγκου, τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη καθώς και την επαρκή προμήθεια άλατος.
Επεσήμανε τον κίνδυνο συνέχισης των…καιρικών φαινομένων και ζήτησε από τις υπηρεσίες να παραμείνουν σε ετοιμότητα μέχρι την Κυριακή και να παρέμβουν όπου χρειασθεί.
Στη συνάντηση ακόμη επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας και ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων (Περιφέρειας, Νομ. Αυτ/σης, Δήμων και Κοινοτήτων), ώστε να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στον ορεινό όγκο της περιοχής μας.
Ωστόσο:
-Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές του Νομού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
-Επίσης παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας τροφίμων και λοιπών εφοδίων, καθώς και ζωοτροφών για τα ζώα τους, για τις περιπτώσεις ολιγοήμερου αποκλεισμού λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, σε περιπτώσεις δε εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων, να προμηθεύονται αλάτι από τα σημεία αποθήκευσης αυτού, σε συνεννόηση με Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων.

Πηγή: http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/12/blog-post_7096.html

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΧΩΡΙ ΑΡΤΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s