>Νέες τιμές για το γάλα από τη ΔΩΔΩΝΗ

>

(2/12/2010)
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗΣ αποφάσισε και καθόρισε τις νέες τιμές εκκίνησης του γάλακτος, από 01/10/2010 για το πρόβειο και γίδινο γάλα, όπως παρακάτω: α) Πρόβειο γάλα: 1,05 ευρώ το κιλό. β) Γίδινο γάλα: 0,58 ευρώ το κιλό. Οι τιμές για το αγελαδινό γάλα διαμορφώνονται, ως εξής: α) Το 70% της ποσότητας 0,42 ευρώ το κιλό και β) Το 30% της ποσότητας 0,35 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες αυτές τιμές παραμένουν και πάλι για μεν το πρόβειο και το γίδινο γάλα απόλυτα ανταγωνιστικές και υψηλότερες από εκείνες, που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, για δε το αγελαδινό γάλα υψηλότερες τουλάχιστον κατά 17% από τις αντίστοιχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί, ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος διαμορφώνεται στην πράξη ακόμη μέχρι και 0,438 ευρώ το κιλό με βάση τα κριτήρια ποιότητας, που έχουν τεθεί από την περασμένη γαλακτοκομική περίοδο. Η τιμή για το πρόβειο γάλα, όπως πάγια συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03 ευρώ το κιλό για όσους παραγωγούς λάβουν προκαταβολή.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε και φέτος τη διανομή μέρους των κερδών της εταιρίας, με τη μορφή ειδικού πριμ, σε όσους παραγωγούς θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα στην Βιομηχανία και κατά την νέα γαλακτοκομική περίοδο (συμπληρωματική τιμή). Η εταιρία, στην ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει ότι με τις προαναφερόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για παροχή συμπληρωματικών τιμών. 
Advertisements

2 Σχόλια

Filed under ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΧΩΡΙ ΑΡΤΑΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΑ, ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

2 responses to “>Νέες τιμές για το γάλα από τη ΔΩΔΩΝΗ

  1. >Καλησπέρα..Δηλαδή θεωρείς αυτή την τιμή καλή;Με βάση βεβαίως όταν το αγοράζεις απο το σουπερ μάρκετ;..Ρωτάω δεν ξέρω..

  2. >Καλησπέρα φίλε. Την είδηση αναδημοσίευσα, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις τιμές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s